Trénink 5.3.2009

06.03.2009 07:19

 

 

Než mít falešnou představu o naší síle, je lepší mít pravdivou představu o našich slabostech.

 

Ninja nejdříve příjme pomocí kontroly informace. Ty zpracuje a teprve poté reaguje. Toto se může odehrávat v jakkoliv dlouhém časovém úseku. Neútočí první. Reaguje, až je nevyhnutelně nutné reagovat. To je sebeobrana ninpó. Ninja se umí pohybovat a dostat do prostoru, který je pro něj bezpečný a umožní mu přirozeně a přiměřeně reagovat.

 

Spojení nám umožňuje kontrolu.

 

Stojatá osmička (8) z Kihon Happo nám předává studium tradice a odkazu starých válečných umění. Položíme-li ji (∞) dostáváme se ke studiu reality života a přežití.

 

Zde je omote a zde ura prostor. Musíme dobře rozumět oběma. Musíme rozumět viditelnému i neviditelnému, existujícímu i neexistujícímu. Například budoucnost ještě neexistuje, ale „viditelná“ přítomnost ji už tvoří.

 

Naučte se snížit, klesnout k zemi (Moguri gata)…třeba i přijmout ponížení. Mohou proti vám stát velcí lidé, velcí útočníci a vy se jednoduše nebudete schopni postavit nad ně. Vaše snaha „být nad nimi“ by byla naprosto zbytečná. Klesnete-li získáte možnost odražení se nahoru, či využití prostoru dole. Jste-li schopni  svobodně a volně se pohybovat ve všech vrstvách, máte možnost získání velkého množství drahocenných informací. Tak získáte velké možnosti.

 

 

Zbytek zanechám ve formě Kuden (ústního/osobního předání) těm, kteří na tréninku byli…

 

Děkuji a buďte trpěliví,

Martin